Внимание: Канадскиот систем ISED Spectra е привремено исклучен!

вести

Внимание: Канадскиот систем ISED Spectra е привремено исклучен!

Од четврток, 1 февруари 2024 година до понеделник, 5 февруари (источно време), серверите на Spectra ќе бидат недостапни 5 дена иКанадски сертификатинема да се издаваат за време на периодот на исклучување.
ISED ги обезбедува следните прашања и одговори за да обезбеди повеќе појаснувања и да и помогне на индустријата да преземе соодветни мерки и да се подготви соодветно за 5-дневното затворање на Spectra:
1.Дали можете да пристапите до REL и други функции на базата на податоци (пребарување компанија, лабораториско пребарување) во овој период?
За време на периодот на исклучување, сите функции на базата на податоци, вклучувајќи го пребарувањето на компанијата, REL (Список на уреди за IC Forensics) и алатките за пребарување TAR, ќе бидат недостапни. Но, сè уште е можно да се бараат признати ISED тела за сертификација CB и лаборатории, бидејќи тоа не зависи директно од достапноста на Spectra.
2. За апликациите поднесени до Spectra Web, прикажувајте како „одобрено“ (т.е. завршен внатрешен преглед на ISED) и имате проширена листа REL - дали овие уреди ќе бидат наведени на REL како што се очекуваше?
1) За апликации кои биле одобрени и „доделени“ во Spectra пред затворањето (без претходно поставен одложен датум на оглас), тие ќе бидат наведени на REL пред затворањето, а списокот ќе биде повторно достапен откако REL ќе се врати на интернет по периодот на затворање завршува.
2) За „одобрени“ апликации со одложени датуми на огласи поставени во периодот на затворање, списокот веднаш ќе се појави на REL кога Spectra ќе се врати онлајн. Поради недостапноста на REL за време на периодот на исклучување, пописот нема да биде достапен на очекуваниот датум.
3) За „одобрени“ проекти со одложени датуми за лансирање поставени по периодот на затворање, уредот ќе се појави на REL на очекуваниот датум.
3. За апликациите доставени до Spectra Web пред затворањето, дали тие ќе бидат разгледани за време на периодот на затворање на Spectra Web ако внатрешниот преглед на ISED сè уште не е доделен или е во тек?
1) Ова е Spectra целосно затворен. Spectra Web и внатрешниот интерфејс на ISED за преглед и одобрување нема да бидат достапни за време на периодот на исклучување.
2) Доколку апликацијата поднесена до Spectra пред затворањето не може да го заврши внатрешниот преглед на ISED пред затворањето, привремено ќе биде суспендирана за време на периодот на затворање. Откако Spectra ќе биде повторно лансиран, внатрешниот преглед на ISED ќе продолжи.
4. За апликациите поднесени на Spectra Web пред затворањето, ако внатрешниот преглед на ISED не е доделен или е во тек, дали тие ќе бидат наведени на REL ако ISED го заврши прегледот кога Spectra Web е затворен или нема да бидат наведени додека Spectra Веб е обновен?
1) Апликациите доставени до Spectra пред затворањето, доколку внатрешниот преглед на ISED е завршен и апликацијата ги исполнува условите, ќе бидат наведени во REL пред затворањето. Меѓутоа, бидејќи REL не е достапен за време на периодот на исклучување, списокот нема да биде достапен во овој период. Откако ќе заврши периодот на затворање и REL ќе се врати онлајн, списокот ќе биде повторно достапен.
2) Доколку апликацијата поднесена до Spectra пред затворањето не може да го заврши внатрешниот преглед на ISED пред затворањето, привремено ќе биде суспендирана за време на периодот на затворање. Откако Spectra ќе биде повторно лансиран, внатрешниот преглед на ISED ќе продолжи, а списокот REL ќе се спроведе откако ќе заврши прегледот на ISED.

Лабораторијата за тестирање BTF е опремена со професионални и комплетни капацитети за тестирање, искусен тим од експерти за тестирање и сертификација и можност за решавање на различни сложени проблеми со тестирање и сертификација. Ние се придржуваме до водечките принципи на „праведност, непристрасност, точност и строгост“ и строго ги следиме барањата на системот за управување со лабораторија за тестирање и калибрација ISO/IEC 17025 за научно управување. Посветени сме на клиентите да им обезбедиме услуга со највисок квалитет. Ако имате какви било прашања, ве молиме слободно контактирајте со нас во секое време.

Електромагнетна компатибилност на лабораторија за тестирање BTF (EMC) вовед01 (2)


Време на објавување: 01.02.2024